(0)

Drømmenes pris - H.P. Lovecrafts liv og litteratur

E-book


Howard Phillips Lovecraft er i dag et verdenskendt navn. Hans fortællinger bliver læst og analyseret som aldrig før, og ”Cthulhu-mythos”-genren har spredt sig fra sit litterære ophav til både musik, film og spil. Da Lovecraft i 1937 døde i sin hjemby, ludfattig og relativt ukendt, havde ingen forudset, at hans indflydelse ville få global rækkevidde.

I Drømmenes pris udforsker Martin Wangsgaard Jürgensen den ofte misforståede Lovecrafts litterære udvikling og de idéer, han formidlede gennem sine værker, set i lyset af forfatterens personlige liv og omstændigheder. Bogen indeholder også en dybdegående gennemgang af Lovecrafts litteraturhistoriske eftermæle og kortlægger, hvordan hans motiver og idéer har fået deres eget liv i vores samtid.

Med sine markante synspunkter på livet og verden bliver Lovecraft ofte omtalt som alt fra et underkendt geni til en yderst kontroversiel skikkelse. I Drømmenes pris graver Jürgensen dybt i Lovecraft-forskningen og præsenterer et ærligt og sårbart billede af mennesket bag myten. Bogen væbner både nye og gamle Lovecraft-læsere med de rette redskaber til selv at opdage eller genopdage forfatterens værker.

Drømmenes pris er den første bog om Lovecraft på dansk.