(3)

Elkomikern

E-book


Luuk Àr unikt bra i dialogen, har oneliners som liknar ut-och-invÀnda strumpor och ödet som vÀntar bröderna Àr bara en av flera filmiska scener.

Expressen

Lars FureskÀr Àr Elkomikern, Skaras störste son.

Lars vÀljer tidigt en egen bana i livet. Inspirerad av Nikola Tesla, Thomas Edison och Luigi Galvani; Isadora Duncan, Buster Keaton och Charlie Chaplin smÀlter han samman vetenskap och underhÄllning till en enmansförestÀllning som vÀrlden aldrig tidigare har skÄdat. Genom att leda elektricitet genom kroppen kan han dansa, studsa och svÀva över scenen i ett fyrverkeri av fÀrger och explosioner. I kulisserna stÀndigt pÄpassad av sin storebror Lennart, som med oro fÄr se sin bror brÀnna sönder hjÀrnan till ett svart nystan.

En komisk och samtidigt vemodig berÀttelse om ett brödrapar som gÄr frÄn genombrott till framgÄng till nederlag pÄ Àndlösa turnéer genom Sverige.

Martin Luuk Àr medlem i KillinggÀnget och har haft stora framgÄngar som textförfattare till Magnus Ugglas, Danny Saucedos och Henrik Schyfferts enmansshower, och har sjÀlv framtrÀtt pÄ scen i sin och brodern Kristians show om brödraskap FÄr man göra slut med sitt syskon? som kom ut i bokform 2015. Tidigare samma Är debuterade han som romanförfattare med Gud har för mycket tid. Han Àr Àven kÀnd för sin roll som skolkuratorn i SVT:s serie Bonusfamiljen.

en bokstavligen starkt lysande och excentrisk huvudkaraktĂ€r /
/ Det skulle i varje fall inte förvĂ„na mig om den nya romanen blir nĂ€sta "hundraĂ„ring" eller "Ove".

Svenska Dagbladet

Martin Luuk har förmÄgan att kartlÀgga den inre geografin. I den patfysiskt anstrukna kortromanen Elkomikern skildrar han den svenska smÄstaden frÄn nya vinklar.

Dagens Nyheter

Det fina med romanen Àr att den hÄller sig nÀra Lars och hans vidbrÀnda, hÄrlösa kropp och knastriga ihÄliga minne. BerÀttelsen skulle kunna var en cancerpatients. En narkomans. En demensresa. Eller en metafor bara, för att vilja nÄgot. Det Àr vackert gjort.

P1 Kulturnytt

Mycket hjÀrta i Martin Luuks bok om Elkomikern frÄn Skara. /
/det hÀr Àr god lÀsning med ett originellt tema.

Jönköpings-Posten

en högspÀnnande roman dÀr relationen mellan tvÄ bröder driver handlingen. /../Det Àr ocksÄ Luuks öra för det lite skeva, och flyktigt ömma mellan mÀnniskor som gör Elkomikern till mer Àn bara starkt underhÄllande lÀsning.

Göteborgs-Posten