(0)

Et skud der ramte

E-book


Under bombardementerne under anden verdenskrig stimler hele byens befolkning sammen i et beskyttelsesrum. I lÞbet af den lange farlige nat fortÊller folk historier, som de nok ville have holdt for sig selv, hvis ikke de vidste, at en bombe nÄr som helst kunne falde ned pÄ beskyttelsesrummet og sprÊnge alle tilhÞrerne til atomer.

Nu tager museumsdirektÞren ordet og fortÊller om de to unge soldater Uwe og Jens, der med ar pÄ krop og sjÊl vandrer ad HÊrvejen fra Frankrig til deres hjem i Sydslesvig, efter fÞrste verdenskrig endelig er slut. PÄ vej hjem snakker de om, hvad de mon har i vente i deres hjemby, og hvordan de mon vil blive modtaget af dem, der blev derhjemme. EfterhÄnden bliver det tydeligt, at de begge tÊnker mest pÄ én bestemt person, den unge friherredatter Frauke.

"Et skud der ramt" indgÄr i novellesamlingen "DÞden mÄ have en Ärsag", som er anden del af Willy-August Linnemanns serie "EuropafortÊllinger".

Willy-August Linnemann (1914-1985) var dansk forfatter. Som sydslesviger skrev Willy-August Linnemann, der debuterede i 1939, om det sÞnderjyske grÊnseland som erfaringsrum og som politisk spÞrgsmÄl. I disse spÞrgsmÄl bevÊgede Linnemanns fortÊllinger og romaner sig tematisk i spÊndingsfeltet mellem det lokale og det fÊlleseuropÊiske, som fik en stor plads i hans forfatterskab. I sit senvÊrk kritiserede han velfÊrdssamfundets og industrialiseringens konsekvenser for individet.

Willy-August Linnemann modtog De Gyldne LaurbÊr i 1959 for "DÞden mÄ have en Ärsag".