(19)

Frelseren fra Hvidovre

audiobook & e-book


Europa er i undtagelsestilstand. Økonomiske kriser, pandemi og klimaforandringer hÊrger, og for at det ikke skulle vÊre nok, sÄ gÄr Vesuv pludselig i udbrud. Det er det stÞrste vulkanudbrud i flere tusind Är, og en gigantisk askesky indhyller kontinentet i et konstant mÞrke. Folk dÞr pÄ gaden af nye og mere aggressive coronavarianter, millioner af fugle falder dÞde til jorden, og pÄ Gammel Kongevej er der Äbnet et surdejshotel, hvor man kan fÄ passet sin surdej, nÄr man er pÄ ferie. Dommedag er nÊr.

I denne afgÞrende stund for menneskeheden viser forskellige uafhÊngige analyser, at én mand kan redde verden. Denne mand er lidt overraskende den 48-Ärige fallerede digter Allan Thornbum, der bor til leje i en kÊlderlejlighed i Hvidovre. Til hverdag er han trafiktÊller pÄ RÞdovrevej, og i sin fritid kommenterer han digte, som han har lÄnt pÄ biblioteket. En dag banker den to meter og fem hÞje og hÊrdebrede socialdemokratiske statsminister, Bianca Didriksen, pÄ hans dÞr og bÞnfalder ham om hans hjÊlp. Hun forklarer ham, at eksperter i finansministeriet har regnet sig frem til, at Allan tilsyneladende kan lÞse alle verdens problemer, hvis han skriver et digt, bare ét enkelt digt. Men det gider Allan kraftedeme ikke!

Frelseren fra Hvidovre er en grotesk bidende, hĂžjaktuel og samfundssatirisk roman om et samfund, der ikke lĂŠngere magter at lĂžse sine problemer.


Narrator: Mads Hjulmand
Duration: