(0)

Fröken Liwin

E-book


Elma Liwins tillvaro vänds uppochned när hon inser att hon är gravid. Det finns ingen plats för ett barn i hennes liv, framförallt inte ett barn som blivit till utanför äktenskapet. För att dölja sin graviditet flyttar hon till Stockholm, och efter barnets födelse lämnar hon den nyfödda flickan till en änglamakerska. Men skuldkänslorna börjar snart äta upp henne inifrån.

Efter femton år av inre kamp, bestämmer hon sig för att spåra upp sin förlorade dotter. Hennes sökande blir en resa tillbaka till hennes förflutna, till de val hon gjorde och de hemligheter hon begravde …

"Fröken Liwin" är en gripande roman som utforskar moderskapets komplexitet, kvinnors kamp mot förtryckande normer, och sökandet efter försoning i det tidiga 1900-talets skoningslösa samhällsklimat.

Marika Stiernstedt (1875–1954) var en svensk författare och fredsaktivist. Under sin produktiva karriär skrev Stiernstedt över 35 romaner, däribland "Alma Wittfogels rykte", "Fröken Liwin" och "Banketten". Hon blev även den första kvinnan att inneha ordförandeposten i Sveriges Författarförening.