(0)

Gaden

audiobook & e-book


Den lille Andreas i den lille tyske by Wetterau er skolebarn i de sene halvfjerdsere og de tidlige firsere, og han ser nu, hvordan verden Ă„bner sig. Han oplever for fĂžrste gang pigerne, den skrĂŠmmende og eventyrlige tilvĂŠrelse uden for hjemmet, husene i gaden og livet i de fremmede huse, og han ser, hvordan disse andre verdener adskiller sig fra hans egen. Han stifter bekendtskab med barnets frygt og fascination, som meget ofte smelter sammen i Ă©n og samme sag. Han bliver teenager, og livets mysterier Ă„benbarer sig.

Med Gaden fortsĂŠtter Andreas Maier sin tyske familiesaga, som han pĂ„begyndte med de roste romaner VĂŠrelset og Huset. Serien er en fortĂŠlling om det store i det lille; et kĂŠrligt og underfundigt portrĂŠt, der fanger essensen af den moderne tyske sjĂŠl. SmĂ„ mestervĂŠrker – hjemstavnsfortĂŠllinger og national historieskrivning i Ă©t.

ANDREAS MAIER blev fĂždt i 1967 i Bad Nauheim, Hessen. Han har studeret i Frankfurt am Main og har en doktorgrad i filosofi. Har tidligere boet i Wetterau og bor i dag i Frankfurt am Main. Maier debuterede i Ă„r 2000 og har siden udgivet 11 bĂžger. VĂŠrelset, som har modtaget bĂ„de Wilhelm Raabe Preis og Ernst-Willner-Preis, har ogsĂ„ vĂŠret pĂ„ Deutscher Buchpreis’ longlist i 2010. Andet bind i serien hedder Huset, og nĂŠrvĂŠrende roman Gaden er tredje bind i Maiers tyske familiesaga.

Vinduerne i disse snÊvre gyder udgjorde et spejlkabinet, hvor alt reflekteredes frem og tilbage, grotesk, midt i denne ganske forfaldne, gammelby-romantiske afkrog. Alle kunne se alt deroppefra, fra vindue til vindue, tusind blikke vandrede frem og tilbage som trÄde i et edderkoppenet i disse gamle gyder i Friedberg i Wetterau midt i halvfjerdserne i forrige Ärhundrede. Det var en gammel bydel som taget ud af en julekalender og samtidig som taget ud af en Fritz Lang-film.