(1)

Gothams guder

audiobook


Vi befinder os i New York i 1845. Byens allerfÞrste politistyrke ser dagens lys og den unge bartender Timothy Wilde bliver ad kringlede veje og meget modvilligt tilknyttet dette nye korps. Han sÊttes til at patruljere i Gotham, byens farligste slum, i gyderne ved Five Points pÄ det allersydligste Manhattan, hvor de fattige horder af indvandrere myldrer til og slÄr sig ned.

En sen nat finder Timothy pÄ sin runde en tiÄrige pige, der bogstavelig talt er smurt ind i blod. Hun rabler om barnemord og massegrave oppe i det vilde skovomrÄde nord for 23rd Street. Men kan hun virkelig tale sandt?

Da de fĂžrste bĂžrnegrave Ă„bnes, og nye grusomt tilredte bĂžrnelig dukker op, bryder helvede lĂžs i Gotham, og nu begynder en kamp om simpel overlevelse, ikke bare for Timothy selv, men for hans livs kĂŠrlighed.

OM FORFATTEREN

Efter at have skrevet en amerikansk bestseller om noget sÄ engelsk som Sherlock Holmes, blev Lindsay Faye opfordret til at medvirke i antologien "Sherlock Holmes in America". Her leverede hun en af de bedst anmeldte noveller, og her opstod ogsÄ idéen til denne, hendes nyeste roman fra det historiske New York, "Gothams guder". Den har nu har sikret hende et internationalt gennembrud.

ANMELDERNE SKREV

"...en af Ärets store lÊseoplevelser (...) Forfatteren har en sÊrlig dickensk evne til at fÄ det brogede liv i den ekspanderende storbys gader til at sprutte op fra bogens sider som et festfyrvÊrkeri. Dialogen er meget levende, og den krydres tit med sjove gloser fra den kriminelle underverdens sÊrlige sprog. Selv disse svÊrt oversÊttelige passager er fint fordansket af Eva Eistrup, som skal have en del af Êren for, at denne farverige historiske krimi er blevet en lÊseoplevelse i sÊrklasse."

- Weekendavisen

"FÞrst og fremmest fÄr man en levende og sÊrdeles velskreven beskrivelse af den heksekedel, som New York var pÄ den tid, og samtidig fÄr man en lang og grundig beskrivelse af opklaringen af disse grusomme bÞrnemord. Trods emnet formÄr forfatteren dog at omgÄ beskrivelsen med respekt og gelinde. Alle personerne, selvfÞlgelig isÊr Timothy, er fint beskrevet og fremstÄr lyslevende. Forfatterens har i den grad sans for psykologiske skildringer og portrÊtter, og dertil kommer en formidabel omgang med detaljerige beskrivelser af storbyen og dens mange beboere."

- Litteratursiden


Narrator: Thomas Gulstad
Duration: