(400)

Guldstaden

audiobook & e-book


Tiden Àr inne. Göteborg ska Àntligen fira sitt 400-Ärsjubileum i ett guldskimmer av glÀdje och stolthet. Men nÄgra dagar före födelsedagen hittas en ung pojke död i ett av stadens mest utsatta omrÄden. Det ser först ut som Ànnu ett mord till följd av gÀngkrigen, men nÄgra omstÀndigheter stÀmmer inte in i mönstret. Pojken Àr 17 Är, nyanlÀnd frÄn Ukraina och har precis börjat i den svenska skolan.

Mordet seglar upp bland toppnyheterna i media och polischefen Camilla StÄlberg inser att det har blivit en klickrubrik som pÄ alla sÀtt belyser polisens misslyckade satsningar mot gÀngkriminaliteten. Under jubileumskvÀllen ska Camilla ta emot ett hederspris för sina insatser i Göteborg, men om media fortsÀtter att grÀva i statistiken Àr risken överhÀngande att hon istÀllet avsÀtts som chef.

Sandra fÄr uppdraget att bilda en specialgrupp för att lösa mordet. Hon har fyra dagar och nÀtter pÄ sig. För Dennis, som inser att Camilla försöker skydda sig sjÀlv, tryter motivationen. Att rÀdda sin otrevliga polischef Àr inte hans största mission just nu.

Sandras nya granne Àr lite speciell, men han lyssnar pÄ henne pÄ ett nytt sÀtt och han fÄr henne att skratta. NÀr han bjuder in henne pÄ en sommardrink övervÀger hon att tacka ja. Men Àr allt som glimmar verkligen guld?

ANNA IHRÉN Ă€r författaren bakom succĂ©serien Morden pĂ„ Smögen, om de Ă€lskade poliserna Dennis och Sandra, som sĂ„lt i hundratusentals exemplar. Hon debuterade Ă€ven som barnboksförfattare 2021 med serien om Stellas & Johns detektivbyrĂ„. Efter Nattvakten, Maskmakaren och MĂ€staren kommer nu Guldstaden som Ă€r den fjĂ€rde och sista delen i Jubileumsserien - en hyllning till Göteborg som Ă€r Anna IhrĂ©ns födelsestad.


Narrator: Rachel Mohlin
Duration: