(0)

Havet renser

E-book


FiskerflÊkken Lillestrand har i Ärhundreder ligget mellem hav og marker og passet sig selv uforstyrret fra omverdenen. Penge har folk ingen af, men til gengÊld har de fisk, ro og det vidunderlige hav som baghave. Da etatsrÄden og hans frue begynder at holde ferie ved den jyske vestkyst gÄr der ikke lang tid, fÞr de ikke lÊngere er tilfredse med badehotellernes stÄhej og alle de andre kÞbenhavnere, som de jo i virkeligheden gerne ville vÊk fra. Da de fÄr Þje pÄ gamle Ole Jakobsens himmelblÄ hus, der ligger helt for sig selv i udkanten af Lillestrand, gÄr det op for dem, at det ville vÊre det perfekte sted til et helt nyt badehotel kun for dem og andre sÊrligt udvalgte. Verden har fÄet Þje pÄ Lillestrand og de stilfÊrdige, jordbundne fiskere er pludselig truet pÄ deres eksistens.

”Havet renser” tager os med tilbage til starten af det tyvende Ă„rhundrede, hvor kapitalismen begyndte at fĂ„ tag i Danmark. Bogen er en elegant, men ikke desto mindre rammende kritik af netop kapitalismens indtog i de landlige egne.

”Havet renser” udkom fþrste gang i 1913.

Charlotte Eilersgaard (1858-1922) var en dansk forfatter, der skrev en lang rÊkke romaner, noveller og skuespil. Hendes bÞger opnÄede stor popularitet i hendes samtid, og flere af hendes skuespil blev opfÞrt pÄ Dagmar Teatret i KÞbenhavn og pÄ forskellige provinsteatre. Charlotte Eilersgaard var aktiv i kvindebevÊgelsen, og mange af hendes bÞger handler om kvinder og pigers liv og vilkÄr i det danske samfund.