(0)

I en person

audiobook & e-book


Året er 1955, og Billy Abbot er 13 Ă„r gammel og gĂ„r pĂ„ drengeskolen First Sister i Vermont, New England. Hans stedfar, Richard Abbott, der er lĂŠrer pĂ„ skolen, stĂ„r for de tilbagevendende opsĂŠtninger af Shakespeare-stykker, som bliver en stor inspiration for Billy og hans senere forfattervirke. Gennem 50 Ă„r skildres Billys liv og udvikling: skoletiden og amatĂžrteatret, den spirende seksualitet og mĂždet med det andet – og det samme - kĂžn, venskaberne og hans store fascination af litteratur.

Efter skolen rejser Billy til Europa pĂ„ en dannelsesrejse og bliver sĂ„ betaget af den europĂŠiske livsstil og kultur, at han begynder at studere i Wien. Man fĂžlger Billy, hans venner og elskere, bĂ„de i Europa og USA, op gennem Ă„rtierne, hvoraf 1980’erne isĂŠr bliver skelsĂŠttende: den store aids-epidemi, som gjorde det af med sĂ„ mange, kommer til at sĂŠtte sit prĂŠg pĂ„ Billys liv.

‘I Ă©n person’ er en stĂŠrk historie om begĂŠr, hemmeligheder og seksuel identitet og ikke mindst et gribende portrĂŠt af en biseksuel mands ensomme kamp for at blive den person, han mener, han bĂžr vĂŠre.

John Irving er fĂždt i Exeter, New Hampshire, i 1942. Han debuterede med romanen Slip bjĂžrnene fri i 1968, og siden er det blevet til tolv romaner. John Irving bor i Vermont og Toronto med sin familie.

"Fra bornerthedens tidsalder i efterkrigsÄrene over ungdomsoprÞrets moralnedbrud til aidsalderens nymoralisme. Fejende flot. - Politiken, 5 hjerter

"Irving hylder forskelligheden med en fantastisk, varm og rĂ„ roman om seksualitet og begĂŠr - og om at blive sig selv som mand.”- Litteratursiden


Narrator: Thomas Gulstad
Duration: