(0)

Indkredsninger

E-book


I Indkredsninger, der hovedsageligt bestĂ„r af korte, afrundede tekster, bliver lĂŠseren prĂŠsenteret for et galleri af forskellige mennesker. Disse mennesker har enten noget interessant at berette om, eller ogsĂ„ foretager de sig noget sĂŠrligt. VĂŠrtshusgĂŠsten, som har haft en spektakulĂŠr oplevelse, man mest af alt forbinder med science fiction-film; drengen, der har opfundet sin helt egen tryllekunst; ĂŠgteparret, der pĂ„ en kĂžretur pludseligt fĂ„r brug for assistance; kvinden, som forbereder en grum hĂŠvn. Med deres stemningsbeskrivelser, underfundige handlingsforlĂžb og overraskende slutninger udfordrer flere af teksterne lĂŠserens fantasi, og forholdene er ikke altid helt, som det ved fĂžrste Ăžjekast ser ud til. Som en variation til de 27 tekster – heriblandt deciderede noveller – prĂŠsenteres fire sĂ„kaldte humoresker. Her er der nĂŠrmest tale om oneliners; smĂ„ vittige, plotbĂ„rne konstateringer.

Uddrag af bogen

”Nu ville de fleste nok automatisk gĂ„ ud fra, at NN beboede et traditionelt forfatterhjem, hvor fyldte bogreoler dĂŠkker en betragtelig del af stuens vĂŠgge. Det var pĂ„ ingen mĂ„de tilfĂŠldet. NN’s bogsamling var overraskende lille; ja, den oversteg ikke engang 200 bind. En smal reol var nok til at rumme hele hans bibliotek. Og der var kun ganske fĂ„ ĂŠldre vĂŠrker i smukke indbindinger at se; langt stĂžrsteparten af samlingen sĂ„ ud til at stamme fra almindelige boghandlere eller populĂŠre bogklubber. Jeg husker, at jeg studsede noget over denne sĂŠrlige omstĂŠndighed. Hvorfor ejede en anerkendt forfatter som ham dog ikke flere bĂžger?”

Om forfatteren

Esbern Juhl (f. 1974) er uddannet cand.mag. og har primĂŠrt beskĂŠftiget sig med kommunikation. Indkredsninger er hans tredje udgivelse. Den selvbiografiske fortĂŠlling VĂŠgten af omstĂŠndigheder og novellesamlingen Domicilet og andre noveller, udkom begge i 2019.