(11)

Joachimsagen: En tragedie rammer lokalsamfundet

audiobook


En tur til bageren endte fatalt for 6-Ă„rige Joachim.

En af de absolut vÊrste sager i dansk kriminalhistorie. SÄ kort kan det opsummeres, nÄr vi taler om Joachimsagen, der rystede lokalsamfundet i Randers i 1986. En lille dreng forsvinder pÄ en tur til bageren og bliver efterfÞlgende fundet, stukket ihjel med adskillige knivstik. Med udgangspunkt i drengen Joachims pung og huskeseddel, som han havde fÄet med af sine forÊldre, udfolder vÊrt Frederik Strand den efterfÞlgende efterforskning af mordet pÄ Joachim.

Dansk kriminalhistorie er fyldt med spektakulÊre genstande, der har haft afgÞrende betydning for efterforskninger gennem tiden. GerningsvÄben, bevismateriale, kriminaltekniske spor. Mange af genstandene er hverdagsagtige imens andre fÄr én til at slÄ Þjnene op - men fÊlles for dem alle er, at de gemmer pÄ en grusom historie. I 'Forbrydelsens genstande' fortÊller vÊrt Frederik Strand historierne bag genstandene der har formet dansk kriminalhistorie.

Frederik Strand er til daglig museumsleder pÄ Politimuseet, og sÄ er han vÊrt pÄ adskillige podcasts og forfatter til flere bÞger om dansk kriminalhistorie, blandt andet om det danske rejsehold og uropatruljen.