(290)

Johtajuus: Kirkas suunta ja ihmisten voima

audiobook & e-book


Johtaminen on yhÀ useammin muutoksen johtamista. TÀrkeintÀ on kirkkaan suunnan nÀyttÀminen ja ihmisten saaminen mukaan muutokseen.

Matti Alahuhta suuntaa sanomansa sekÀ johtajille ettÀ johdettaville selkeÀsti ja havainnollisesti tavalla, joka puhuttelee jokaista johtamisesta kiinnostunutta lukijaa.

Kirja kuvaa yrityksen kilpailukyvyn perustaa, jonka jatkuva kehittÀminen mahdollistaa yrityksen vahvistumisen ja irrottautumisen kilpailijoista hyvinkin yllÀttÀvissÀ ja vaativissa markkinatilanteissa. KeskeisiÀ tekijöitÀ tÀssÀ ovat esimerkiksi ihmisten ja vireen johtaminen, yrityskulttuurin, henkilöstön ja laadun kehittÀminen sekÀ aikajÀnteen ja mittaamisen merkityksen ymmÀrtÀminen.

Alahuhta kÀsittelee myös johtamista liiketoiminnan kriittisissÀ vaiheissa kuten muutoksen kÀynnistÀmisessÀ, strategian saamisessa elÀmÀÀn, murroskohtien hyödyntÀmisessÀ ja vaikeiden tilanteiden kÀÀntÀmisessÀ mahdollisuuksiksi. NÀmÀ kuvaukset perustuvat Koneen johtamiseen vuosina 2005-2014, jona aikana Kone kaksinkertaisti globaalin markkinaosuutensa ja yhtiön liikevoitto kasvoi koko ajan. Alahuhta tÀydentÀÀ tarkasteluaan muutamalla Nokia-vuosiensa esimerkillÀ.

Tekniikan tohtori Matti Alahuhta (s. 1952) työskenteli Koneen toimitusjohtajana vuodesta 2005 kevÀÀseen 2014. HÀn toimii hallituksen puheenjohtajana DevCo Partnersissa, OutotecissÀ, ElinkeinoelÀmÀn keskusliitossa sekÀ Aalto-yliopistossa ja on hallituksen jÀsen Koneessa, ABB:ssÀ ja Volvo AB:ssÀ. Ennen Konetta hÀn teki pitkÀn uran Nokian tietoliikenne- ja matkapuhelinyksiköiden johtotehtÀvissÀ. Matti Alahuhta on valittu toistuvasti Suomen arvostetuimmaksi yritysjohtajaksi.


Narrator: Raiko HĂ€yrinen
Duration: