(1227)

Joni

audiobook & e-book


PahantekijÀt ja vÀÀrintekijÀt

Kale Puontin kuudes dekkari Joni paiskaa Pasilan Myrkyn poliisit katujengien vÀkivaltaisiin vÀlienselvittelyihin, ja murhatutkimuksissa pÀÀepÀillyksi nousee vaarallisen katkera mies.

Kaksi laukausta kajahtaa kontulalaisen kerrostalon pihassa, ja mies lyyhistyy kuolleena maahan. Ojanen ja Kurki jÀrjestÀytyneen rikollisuuden yksiköstÀ ovat juuri lopettelemassa työvuoroaan, kun rikosylikonstaapeli Kaartamo antaa komennon takaisin.

Ylitöihin passitettujen miesten saapuessa rikospaikalle huppariin pukeutunut surmaaja on jo kadonnut omille teilleen kenenkÀÀn huomaamatta. Ammuttu tunnistetaan mieheksi, joka on ollut poliisin kiikarissa huumebisneksiensÀ takia, mutta kaduilla hÀnet tunnetaan paremmin kovamaineisen 900-katujengin pomona.

VÀhÀn myöhemmin myös toisen jengin ykkösmies löytyy ammuttuna. Puheet ilmiliekkeihin syttyneestÀ jengisodasta yltyvÀt, mutta Pasilan Myrkylle avautuukin aivan toiseen suuntaan osoittava tutkintalinja, kun ensimmÀisen murhan ampuma-aseen omistaja saadaan jÀljitetyksi. EikÀ se mies kuulu katujengeihin, kaukana siitÀ.

Kale Puonti (s. 1962) työskenteli yli 30 vuotta HelsingissÀ huume- ja jÀrjestÀytyneen rikollisuuden tutkinnassa, ja hÀn on ollut mukana monissa suurta julkisuutta saaneissa jutuissa. Puonti tunnetaan vakuuttavan realistisesta Pasilan Myrkky -dekkarisarjastaan, jonka viides osa Fadi sai Suomen dekkariseuran Vuoden johtolanka -palkinnon 2023. Sarjan neljÀstÀ ensimmÀisestÀ kirjasta on myyty tv- ja elokuvaoikeudet.


Narrator: Ville Tiihonen
Duration: