(22)

Judaskyssen

audiobook & e-book


Oavsett om en mÀnniska avrÀttas med en kula i huvudet i ett mörkt gathörn, hittas livlös efter elva timmar i en stÀdskrubb utan övervakning pÄ akuten, eller dör ensam med liggsÄr pÄ ett underbemannat ÀldrevÄrdshem, finns det nÄgon som ligger bakom. NÄgon som gett en order. NÄgon som bÀr ett ansvar.

New York, sommaren 2013. Med ett djÀrvt ingrepp rÀddar den unga svenska lÀkaren Peter Larsson livet pÄ en svÄrt skadad bilförare.

Ett halvĂ„r senare ser Peter – som nu tjĂ€nstgör pĂ„ Malmö sjukhus – en gymnasieelev brutalt skjutas ned pĂ„ gatan. Än en gĂ„ng försöker han rĂ€dda ett mĂ€nniskoliv.

De tvÄ hÀndelserna bildar upptakten till ett rafflande kriminaldrama dÀr Peter och flickvÀnnen Erika dras in i en vÄldsam vÀrld prÀglad av ovÀntade vÀndningar, stark psykisk pÄfrestning och tvÀra kast mellan Malmös hÄrda gatuliv och Lunds akademiska elegans.

Judaskyssen bygger vidare pÄ den starka traditionen av politiskt engagerad skandinavisk kriminallitteratur som bÀr en tydlig social och politisk agenda. Alla patientfall bygger pÄ verkliga hÀndelser.

Kristina och Michael Àr gamla kollegor som bestÀmde sig för att skriva en bok tillsammans, dÄ bÄda brinner för att vÀcka insikt om det stegrande gatuvÄldet och problemen inom sjukvÄrden. Kristina Àr journalist och Michael jobbar som engelsk copywriter. Han Àr född i England men bÄda bor nu i Uppsala.