(0)

Juni

audiobook


En varm junidag 1969. Den hollandske dronning Juliana besÞger sit folk, og alt stÄr pÄ den anden ende.

I en lille by stÄr familien Kaan midt i tummelen. Deres datter fÄr dronningen til at standse op og stryge hendes kind.

Her begynder historien, og fyrre Ă„r efter slutter den.

40 Är efter er der stille pÄ familien Kaans gÄrd. Tre generationer lever sammen. Dyr er der ikke lÊngere nogen af - bortset fra den gamle tyr og gÄrdhunden.

At den gamle bondekone Anna regelmÊssigt forskanser sig pÄ hÞloftet med en flaske ÊggelikÞr, har bÄde familien og naboerne tilsyneladende affundet sig med. Hendes mand fÞrer dagbog over hendes forsvinden, ofte udlÞst af mÊrkedage i familien. Kun det femÄrige barnebarn Dieke undrer sig over, hvad det er for en sorg og tavshed, der hviler sÄ tungt over det hele - ogsÄ pÄ en dirrende varm og duftende junidag.

LavmÊlt og intenst fÞlger romanen sporene af et tavst forfald og indre sammenbrud i landsbyen, pÄ gÄrden og i familien. Sporene af en tragisk hÊndelse og mange smÄ, der har grebet ind i familiens liv. Alt sammen begyndte den junidag i 1969, da dronningen var pÄ besÞg.

Romanen er indlĂŠst af Morten Thunbo

”Med intens stemningsfylde kortlĂŠgger Gerbrand Bakker sorgens topografi hos en mand, der egentlig har koblet sig fra, men som kobler sig pĂ„ igen.”

******

Jyllands-Posten

”Overbevisende skildring af et gennembrud for fþlelser, léngsler og intellekt. Langt fra digebruddets pludselighed, snarere som en gletchers langsomme skred.”

Information

”Stille storhed 
 Det er kun ovenpĂ„, der er stille i Bakkers fine prosa; nedenunder rumsterer lidenskaberne. Det er en stemningsfremkaldende roman, der er sĂ„ stilfĂŠrdig og alligevel sigende som et hollandsk genremaleri.”

Politiken

”I hver eneste af bogens relationer gemmer sig en verden af fþlelser og léngsler. Et brag af en roman om en stille eksistens.”

*****

Berlingske Tidende

”Hans portrĂŠt af selve maskuliniteten er sikkert og dybt gribende. Han skriver, sĂ„ hverdagslivet dunker grĂ„t, den ubestemmelige farve, der kan gemme alt. Det gĂžr Bakker ogsĂ„. 
 Dens loyalitet over for mĂŠnd af bondens stĂžbning gĂžr romanen til en af de mest lĂŠsevĂŠrdige i Ă„r. BĂ„de for mĂŠnd og kvinder og bĂ„de i land og by.”

Thisted Dagblad


Narrator: Morten Thunbo
Duration: