(2)

Kalman sissit

E-book


JÀnnittÀvÀ nuortenromaani rohkeista pojista, joista tulee sissejÀ.

Arvi Koivula on teinipoika, joka on pettynyt elĂ€mÀÀnsĂ€. Kouluvuosi on juuri takana pĂ€in, mutta hĂ€n on jÀÀnyt luokalle. Miten esittÀÀ asia kotona vanhemmille, jotka eivĂ€t luultavasti suhtaudu asiaan hyvin? Varsinkaan isĂ€, joka on toivonut Arvista vĂ€hintÀÀn insinööriĂ€... Pian Arvi saa kuitenkin muuta ajateltavaa. MitĂ€ jos hĂ€n lĂ€htisi vapaaehtoisena sotavĂ€keen ja saisi ystĂ€vĂ€nsĂ€ Erkin mukaan? Erkki ei ensin lĂ€mpene ajatukselle, mutta hĂ€nen mielensĂ€ muuttuu, kun Suomi joutuu pommituksen kohteeksi. Pian nuoret pojat ovat mukana sodassa – ja urheilullisista pojista kuoriutuu ihkaoikeita sissejĂ€!

Kalman sissit on vauhdikas poikakirja Kaarlo Erholta.

Majuri Kalma on koonnut yhteen sissijoukon, joka koostuu pelottomista nuorista miehistÀ. Arjessa pojat ovat tavallisia pulliaisia, mutta sodan keskellÀ heistÀ kuoriutuu huimapÀisiÀ sissejÀ.

Kaarlo Arvid Erho (1905‒1967) aloitti kirjallisen uransa kirjoittamalla sotamuistelmia, ja siirtyi myöhemmin salapoliisitarinoihin. HĂ€n toimi myös toimittajana ja teatteriohjaajana. Kirjoittaessaan nĂ€ytelmiĂ€ ja nuortenkirjoja Erho kĂ€ytti myös salanimiĂ€ Kalle Rae ja Erik Karlsson.