(0)

Keishoja ja sininen kuolema

E-book


Kun liikemiehet Pekka Lipponen ja Kalle-Kustaa Korkki saapuvat Japaniin, ajatuksena on suorittaa merenpohjatutkimuksia maan aluevesillĂ€. Ken tietÀÀ, alueelta saattaisi hyvinkin löytyĂ€ mustaa kultaa – öljyĂ€ nimittĂ€in. Korkki keskittyy neuvotteluihin ja Lipponen sen sijaan viettÀÀ aikaa japanilaisten geishojen kanssa. Miehet ovat kuitenkin tĂ€ysin tietĂ€mĂ€ttömiĂ€ siitĂ€, ettĂ€ heidĂ€n saapumisensa on huomattu. Onko Lipposen ja Korkin syytĂ€ pelĂ€tĂ€ henkensĂ€ puolesta?

"Keishoja ja sininen kuolema" on Outsiderin eli Aarne Haapakosken vauhdikas seikkailukertomus vuodelta 1958.

Pekka Lipponen ja Kalle-Kustaa Korkki ovat liikemiehiĂ€, jotka ovat tottuneet matkustamaan ympĂ€ri maailmaa. Vaara vaanii kuitenkin yllĂ€ttĂ€vissĂ€ paikoissa – edessĂ€ on kiperiĂ€ tilanteita niin New Yorkissa, Tokiossa kuin myös Pariisissa.

Outsider-nimellĂ€ kirjoittanut Aarne Viktor Haapakoski (1904–1961) oli suomalainen kirjailija ja toimittaja. Haapakoski kirjoitti uransa aikana yli 2500 tarinaa. HĂ€nen tunnetuimpiin teoksiinsa lukeutuvat muun muassa Kalle-Kustaa Korkin seikkailut ja Pekka Lipposen seikkailut, joita julkaistiin 1940-luvulta lĂ€htien.