(0)

Kilpakosijat

E-book


Saastamoisen Kaisa on lapseton leski, jolle on jÀÀnyt miehen kuoleman myötĂ€ mittava omaisuus. YllĂ€ttĂ€en sekĂ€ Sikasen perheen isĂ€ ettĂ€ poika ovat iskeneet silmĂ€nsĂ€ Kaisaan – vaan siitĂ€kös melkoinen soppa syntyy!

Kumpi Sikasen miehistĂ€ saa Kaisan omakseen – vai saako kumpikaan?

"Kilpakosijat" on Algot Untolan hulvaton romaani vuodelta 1913. Romaani on sovellettu myös nÀytelmÀksi useaan otteeseen.

Maiju Lassila oli kirjailija Algot Untolan (1868–1918) taiteilijanimi. Untola on suomalaisen kirjallisuushistorian erikoisimpia hahmoja. HĂ€nen elĂ€mĂ€nsĂ€ oli tĂ€ynnĂ€ uskomattomia kÀÀnteitĂ€: ensin Untola työskenteli kansakouluopettajana Raahessa ja Viipurissa, mutta muutti vuonna 1900 puutavarakauppiaaksi Pietariin. Pietarissa Untola meni naimisiin, mutta erosi vaimostaan pian hĂ€iden jĂ€lkeen. Untola muutti Suomeen ja eli susiparina leskirouva Olga Jasinskin kanssa. Riidan pÀÀtteeksi Jasinski kaatoi happoa Untolan sukuelimille – ja tutkijoiden mukaan Untola julkaisi nĂ€iden tapahtumien jĂ€lkeen teoksia vain naisten nimillĂ€.

Maiju Lassilan lisÀksi Untolan tunnettuja taiteilijanimiÀ ovat Irmari Rantamala, VÀinö Stenberg, J.I. Vatanen, Liisan-Antti ja Jussi Porilainen. Untolan kuuluisin teos on Maiju Lassila -nimellÀ julkaistu "Tulitikkutyttö".