(3)

Klog mand tisser ikke mod vinden

audiobook & e-book


Romanens hovedperson er en Ìldre mand, der ofte, og i al slags vejr, gür tur pü stranden syd for SÌby. Han filosoferer over sit liv og tilvÌrelsens foranderlighed og skÌbnens tilskikkelser. Han tager udgangspunkt i forÌldrenes og bedsteforÌldrenes liv og beskriver, hvor meget der umÌrkeligt Ìndrer sig over tid. Mens man underholdes over hans daglige liv, oplever han i kronologiske tilbageblik sin barndom og ungdom i byen Haslev, der i ürene omkring og efter krigens afslutning var Indre Missions højborg og kaldtes Guds by. Farverige skikkelser som pastor Bartholdy, politimester Vagn Bro og livgardens chef oberst Freiesleben beskrives i humoristiske klip i anekdote-agtig form.

Uddrag af roman

Bartholdy var meget pü nakken af folk, der arbejdede om søndagen. Eneste acceptable undtagelse var vist dem, der arbejdede med udbredelse af Guds ord. Søndag var en hviledag, som man ikke alene skulle komme i hu, men ogsü holde hellig. Efter en søndag at have prÌdiket til højmesse kl. 10 i SÌby kirke, skulle han forrette gudstjenesten i den noget mindre Freerslev kirke kl. 14. Da han i god tid og iført fuld uniform drog af sted i sin lille sorte Opel, drejede han først ind pü den lokale tankstation Trianglen for at fü tanket det klerikale køretøj op.

Tankstationsejeren, der havde füet en meget tydelig fornemmelse af, at han hørte til de ugudelige, der arbejdede om søndagen, beklagede imidlertid meget. Han turde ikke lÌgge sig yderligere ud med Herren ved at fylde benzin pü pastorens bil pü en højhellig søndag.

Om Forfatteren

Som en slags virkelighedsflugt begyndte Tom Oxager, da han var fyldt halvfjerds, at skrive kriminalromaner. Hans hustru udviklede Alzheimer, og parret havde en rÌkke vanskelige ür. Han syntes, at skriveriet var bedre end samtalegrupper. Det er foreløbig blevet til syv bøger, der alle tager udgangspunkt i hans elskede SÌby.


Narrator: Carsten Warming

Duration: