(0)

Kristendommen som mystisk kendsgerning og oldtidens mysterier

E-book


”Kun den, der godtager ’mystik’ i den betydning, at der i den kan herske lige sĂ„ stor klarhed som i sand fremstilling af naturvidenskabelige sammenhĂŠnge, vil kunne finde sig tilrette med, at kristendommens indhold som mystik her ogsĂ„ skildres mystisk. Thi det kommer ikke kun an pĂ„ skriftets indhold, men – og navnlig – pĂ„: ud fra hvilke erkendelsesmidler der fremstilles.”

Gennem en lang rÊkke foredrag fortÊller Rudolph Steiner om antroposofiens tilgang til mystikken som en del af kristendommen. Han beskriver endvidere, hvordan mystikken og oldtidens visdom kan spille en lige sÄ vigtig rolle i erkendelsesteori som moderne videnskab, hvis blot man gÄr til det med Äbent sind. Foredragene udkom fÞrste gang i bogform i 1910. Denne oversÊttelse udkom oprindeligt i 1971.

Rudolph Steiner (1861-1925) var en Þstrigsk filosof, arkitekt og okkultist, der er grundlÊgger af den esoterisk-filosofiske retning antroposofien. Han er endvidere kendt for sine pÊdagogiske teorier kaldet SteinerpÊdagogikken efter ham selv og hans arkitektoniske teorier. Rudolph Steiner grundlagde bÄde skoler og biodynamisk landbrug ud fra antroposofiens principper og beskÊftigede sig endvidere med performancekunst, litteraturvidenskab, social reform og antroposofisk medicin. Han udgav en lang rÊkke bÞger i lÞbet af sit liv, og hans teorier og institutioner lever videre i bedste velgÄende i mange kredse i dag.