(2)

Krydsild

E-book


Adam Steele kommer i problemer, da han ridder ind i byen Black Rock med et lig over sadlen. Han finder indbyggerne i raseri over mordet begÄet af det legendariske Tyler gang.

Med en $5.000 dusÞr pÄ spil, hjÊlper Steele sheriffens eftersÞgningshold i deres jagt, men da holdet bliver fanget i krydsild ved et baghÄndsangreb, opstÄr der mistanke omkring Steeles intentioner.

Byen vender sig mod ham, og han leder pÄ egen hÄnd efter Tylers i et forsÞg pÄ at undgÄ galgen og stadig fÄ den store sum.

Historien om Adam Steele begynder, da Abraham Lincoln drĂŠbes i 1865, og hĂŠvntĂžrstige "yankeer" gĂ„r til angreb pĂ„ formodede sydstatssymptisĂžrer. Steeles far er en af dem, der mĂ„ lade livet – og Adam farer ud pĂ„ hĂŠvntogt.

Antihelten Adam Steele figurerede fÞrste gang som biperson i George G. Gilmans berÞmte westernserie om Edge og fortsatte i sin egen spin off-serie, der bestÄr af ikke fÊrre end 49 blodigt-voldelige westernromaner.

Western, vold og vildt bidende sarkasme: George G. Gilman borger for historier fuld af dramatiske skudvekslinger og prĂŠriestĂžv, mens forfatteren bag pseudonymet er den engelske Essex-fĂždte Terence William Harknett (f. 1936).

Godt og vel 200 bÞger i forskellige serier og genrer har Harknett skrevet, men den stÞrste success var bÞgerne om den brutale revolverhelt Edge, der rask vÊk solgte i et oplag pÄ 250.000 eksemplarer pr. bind, fra de begyndte at udkomme i 1972. Men ogsÄ antihelten i serien Adam Steele blev populÊr, og historierne revet ned fra hylderne.