(0)

Lev om natten

audiobook & e-book


Vinder af Edgar Award 2012 - "Lev om natten er en knivskarpt fortalt, stilsikker og medrivende amerikansk tragedie." - Information

Joe Coughlin er ung i de brÞlende tyvere, hvor sprutten flyder og kuglerne flyver i Bostons hÄrdkogte gangstermiljÞ. Selv om han er sÞn af en hÞjtstÄende politimand, er det lÊnge siden, han har vÊret pÄ den rigtige side af loven.

I forbudstidens Amerika nĂ„r brutaliteten i gangsternes magtkampe nye hĂžjder. Joe kan ikke stole pĂ„ et eneste menneske, heller ikke dem, han elsker – en lektie han mĂ„ lĂŠre pĂ„ den hĂ„rde mĂ„de. Og mens han kravler op ad 'karrierestigen' i underverdenen, mĂ„ han kĂŠmpe stadig hĂ„rdere med sine indre dĂŠmoner og betale en stadig hĂžjere pris for sine valg.

'Lev om natten' er en fortĂŠlling fra de mest turbulente Ă„r i Amerikas historie, hvor gangsterne var feterede berĂžmtheder og spritsmuglerne blev nationalhelte. Vi mĂžder tidens farverige personligheder, gangsterne, de bibeltossede, femmes fatalerne og alle medlĂžberne – bĂ„de de virkelige og de fiktive.

For romanen 'Lev om natten' modtog Dennis Lehane the Mystery Writers of Americas fornemme 'Edgar Award' som bedste roman 2012.

LEKTØRUDTALELSE

"Flot og bredtfavnende roman om USA i mellemkrigstiden, der kan lÊses af alle med interesse for USA's historie i det 20. Ärhundrede og af de lÊsere, der bare efterspÞrger en god historie. Dennis Lehane er isÊr kendt for sine spÊndingsromaner, men med Den givne dag (hvor Joe Coghlins far var hovedperson), 2011, og nu Lev om natten betrÊder han nyt land, nemlig amerikansk historiefortÊlling. Det placerer ham i godt selskab med nutidige amerikanske forfattere som bl.a. Ethan Canin, Jonathan Safran Foer, Jonathan Franzen, Eli Gottlieb og Cormac McCarthy.Denne velskrevne og hÄrdkogte roman vrimler med gangstere, mafiamedlemmer, poker- og hasardspillere, spiritussmuglere og andet godtfolk og tegner et portrÊt af USA i forbudstiden i 1920'erne og 1930'erne. Det er en bÄde spÊndende og flot historiefortÊlling, som vil appellere til sÄvel historisk som alment interesserede lÊsere." - LektÞr: Lone KrÞgh


Narrator: Jesper BĂžllehuus
Duration: