(0)

Lillebror och spalten

audiobook & e-book


FyraĂ„riga Mila har alltid lĂ€ngtat efter ett syskon. En dag fĂ„r hon veta att hon ska fĂ„ en lillebror. Äntligen! Men glĂ€djen byts ut mot oro nĂ€r hon ocksĂ„ fĂ„r veta att hennes lillebror kommer att födas med spalt. Vad Ă€r det egentligen? Är lillebror trasig?

Vi fÄr följa Mila i hennes kÀnslofyllda resa att bli storasyster till ett barn med lÀpp-, kÀk- och gomspalt. Det Àr en bok om mod och om att vÀxa in i sin roll som storasyster. Men ocksÄ om glÀdjen i att fÄ ett syskon, Àven om det inte riktigt blir som man tÀnkt sig.

Med hopp och vÀrme lyfts en omfamning av allas olikheter. Alla familjer Àr unika och speciella pÄ sitt eget lilla vis. Leenden smittar, och det gör spaltleenden ocksÄ!

"Mycket bra!" BTJ ger boken betyg 4/5

"Lillebror och spalten Àr skriven av logopeden Nathalie Svensson som har personliga erfarenheter av spalt. 4-Äriga Mila lÀngtar efter att bebisen ska komma. Det visar sig vara en lillebror med spalt, som behöver opereras. Hos Mila blandas glÀdjen över lillebror med oron för hur allt ska bli. De inkÀnnande illustrationerna Àr gjorda av Hanna Ingvarsson. [...] Boken Àr ett vÀlkommet tillskott för alla nÀra ett barn med nÄgot "trasigt", som Mila sjÀlv uttrycker det. Lillebrors leenden och tryggheten som förmedlas bidrar till en kÀnsla av att svÄrigheter kan hanteras och att det nya kan bli bra. En vÀlgjord bok att lÀsa i förskolan, inom vÄrden eller hemma för förskolebarn." Lektör Anna Eklöv Rosander, BTJ-hÀfta 15:2024