(0)

Mellem ting: Foucaults filosofi

audiobook


"Mellem ting - Foucaults filosofi" er en prĂŠsentation af det filosofiske grundlag for og en gennemgang af de vigtigste temaer i Michel Foucaults (1926-1984) filosofi. Foucault besidder en velfortjent plads blandt de betydeligste moderne franske tĂŠnkere, da hans vĂŠrk af bĂžger, artikler og forelĂŠsninger har haft en afgĂžrende betydning indenfor en del forskellige videnskabelige discipliner.

"Mellem ting - Foucaults filosofi" er skrevet af Anders Fogh Jensen, der i bogen gennemgÄr den franske tradition i videnskabsteoretisk tÊnkning for at vise Foucaults inspiration. Udover dette indeholder bogen ogsÄ en gennemgang af utallige af Foucaults tekster sÄsom Galskabens historie, Ordene og tingene og OvervÄgning og straf.

Anders Fogh Jensen (f.1973) er filosof, DiplomĂ©d’Études Approfondies fra Sorbonne og Ph.D.fra KĂžbenhavns Universitet. Han er dramatiker, foredragsholder, forfatter og fader til samtidsindrammende begreber som projektsamfundet og pseudoarbejde. Han er en hyppigt brugt filosofisk stemme i radio, TV og aviser. Anders er forfatter til bĂžgerne Metaforens magt, Mellemting – Foucaults filosofi, Magtens kartografi– Foucault og Bourdieu, Projektsamfundet, Projektmennesket, Epi-demos, Hvordan skal jeg leve mit liv Kierkegaard?, Pseudoarbejde og senest Narrative samtaler – Forklaringer fra maskinrummet. Flere af disse bĂžger er ogsĂ„ udkommet pĂ„ engelsk. Anders har bl.a. skrevet teaterstykket De danser alene om projektmenneskets liv og fĂŠrden i projektsamfundet. Han er en erfaren underviser ved landets universiteter og han stĂ„r bag Dannelsesrejser.dk og Filosofisk konfirmation.dk


Narrator: Anders Fogh Jensen
Duration: