(0)

Misbrugsbehandling : Organisering, indsatser og behov

E-book


Et glas rĂždvin til maden, en joint til koncerten, en bane med vennerne. For mange en nydelse. For andre et ĂždelĂŠggende misbrug.

En typisk opfattelse af mennesker, der ikke kan styre deres brug af alkohol og stoffer, er, at de ligger dÞddrukne pÄ bÊnken, sover i opgangen eller begÄr kriminalitet i jagten pÄ den nÊste rus. Men misbrug rammer langt bredere. Mere end 180.000 danskere har et sÄ svÊrt forbrug af alkohol eller stoffer, at de har vanskeligt ved at opretholde et normalt liv og har behov for hjÊlp i form af professionel rÄdgivning og behandling.

"Misbrugsbehandling. Organisering, indsatser og behov" stiller skarpt pÄ muligheder og udfordringer for misbrugsbehandlingen i Danmark og pÄ de mennesker, som vÊlger den til og fra. Bogens 11 forfattere undersÞger, hvordan misbrug og behandling forstÄs og opleves af dem, der har et problematisk brug af rusmidler, og af de professionelle, der arbejder inden for omrÄdet.

Kapitlerne i bogen er baseret pÄ antropologisk, sociologisk og psykologisk forskning og dÊkker omrÄder fra det historiske og organisatoriske til kortlÊgning af behandlingsindsatser og behov.