(0)

Molter

E-book


DĂ„t Molter er en fotograf med en sĂŠr evne til at indgyde sine motivers liv. Men det er ikke en helt uproblematisk evne at have, og med stor voldsomhed besegler den hans skĂŠbne ...

"Pigerne dirrer af spĂŠnding og fĂžlger DĂ„t nĂžje, mens han gĂ„r tĂŠttere pĂ„. Det er tre portrĂŠtter, men tilsyneladende af samme mand – eller kvinde, det er ikke helt til at se. Personen er i en lys trĂžje, eller det er mĂ„ske en hel klĂŠdning i Ă©t stykke. Men der er noget forkert ved ansigtet, ved trĂŠkkene. SĂ„ ser han, at det mĂ„ vĂŠre en dĂžd, fotograferet forfra og fra siderne. Tilsyneladende stablet op siddende – som med en pĂŠl i ryggen. Lidt blod klemmer sig ud i mundvigen, og tĂŠnderne har fĂ„et noget af farven. Øjnene har godt nok det brustne, stirrende prĂŠg. Og dog synes det, som om der er arbejdet meget pĂ„ at give et levende indtryk.

"Hva' syn's du sÄ?"

DĂ„t er for meget i billederne til at kunne svare.

"Det er en engel. Ka' du nok se!"

Der er tre bittesmÄ blodpletter pÄ tÞjet. Ude pÄ den ene skulder. Det er et frygteligt blik ikke bare pÄ grund af det livlÞse, men billedets standsning af det, der én gang standsede, gÞr det nÊr levende igen. Et helt pÄfaldende udtryk, et trÊk af underfundighed i det stramme smil.

"Ah, altsĂ„ man – hva' syn's du sĂ„?""

Bo Reinholdt (f. 1948) er en dansk forfatter, konceptkunstner, filmskaber, skribent. Bo Reinholdt er uddannet cand.mag. fra KÞbenhavns Universitet og havde sin litterÊre debut i 1975 med novellen "Veranda". Sidenhen er fulgt en lang rÊkke vÊrker, der bÄde tÊller romaner, noveller og kortfilm. Han er desuden en garvet skribent har bidraget med artikler til bÄde tidsskrifter og aviser.

Bo Reinholdt er sĂŠrligt kendt for sine enkle men utroligt sanselige beskrivelser. Beskrivelser, der nĂŠsten formĂ„r at skabe aftryk hos den lĂŠsende, der er sĂ„ levende, at det nĂŠsten kan virke uvirkeligt, nĂ„r det gĂ„r op for vedkommende, at det ‘bare‘ er sprog.

Bo Reinholdt modtog Statens Kunstfonds arbejdslegat i 2010.