(0)

Mors lille pige

E-book


Fru Møller er umüdeligt lykkelig, da hun efter at have füet fire drenge, endelig føder Eva. Eva viser sig imidlertid at vÌre mindst lige sü vild som drengene, og hun er ligeglad med, om hendes fine tøj bliver beskidt. Hun vil hellere ud at gü pü opdagelse end at lÌse bøger om, hvad andre har oplevet, og de mest spÌndende mennesker i verden er dem, hun endnu ikke har mødt.

"Mors lille pige" handler om livet omkring ürhundredeskiftet, hvor piger blev forventet at opføre sig pü en helt anden müde end drenge. Bogen handler om, hvor svÌrt det var for en vild og livlig pige at fü lov til at vÌre sig selv. Bogen udkom første gang i 1906.

Charlotte Eilersgaard (1858-1922) var en dansk forfatter, der skrev en lang rÌkke romaner, noveller og skuespil. Hendes bøger opnüede stor popularitet i hendes samtid, og flere af hendes skuespil blev opført pü Dagmar Teatret i København og pü forskellige provinsteatre. Charlotte Eilersgaard var aktiv i kvindebevÌgelsen, og mange af hendes bøger handler om kvinder og pigers liv og vilkür i det danske samfund.