(0)

Mummel

E-book


Hemma hos Pernilla och Tobbe avbryts midsommarplaneringen abrupt och en bil rivstartar i gruset. Ett moln av damm och uppgivenhet lÀmnas kvar och Pernilla försöker utmattat förstÄ sin roll i det som hÀnder. DörrsÀljare, psykdoktorer, turister eller styckmördare. De turas alla om att leverera obehag men det som ÀndÄ vÀcker mest olust Àr nÀr Bengt utstrÄlar sjÀlvsÀkerhet. Han kommunicerar med hjÀlp av Ànglar och vibrationer och sÀger sig veta allt om ett virus. Twist dÀremot lÀr sig allt om hajar, teddybjörnar och det fridlysta medan Rut brÀnner plast, sparkar kex och fÄr skÀmmas pÄ sjukhuset. Tobbe, som plötsligt saknar all kontroll, fÄr i stÀllet skÀmmas hos polisen. I vÀntan pÄ mÀstartiteln görs storverk hemma och en 60-Äring blir bÄde firad och grundlurad.

Allihop har mer eller mindre börjat förstÄ det viktigaste av allt; förmÄgan att bara vara. Att lÀra sig leva i stunden innan den blir ett minne. Ta del av tankar om livet mitt i vardagen, bland hÀndelser och fantasier, avsikter och bekymmer.

Mummel Àr den tionde boken i serien om Laduvik. En bok för dig som undrar varför man tar med sin espressomaskin pÄ en fisketur och vem som ser en hulk med trollfötter. Som undrar varför det hostas mousserat vin pÄ ett kalas och vad som krÀvs för att bli Bolibompadrake. Men ocksÄ; varför en naken karl ligger pÄ golvet i ett lusthus centralt i stan.