(0)

Musik er liv. En biografi om Carl Nielsen

audiobook & e-book


Carl Nielsen blev født i 1865 pü Fyn og udviste allerede som barn store evner inden for musikken. Steen Chr. Steensen tegner et portrÌt af en af Danmarks største komponister. Det er umuligt at fortÌlle om Carl Nielsens liv uden sideløbende at fortÌlle om hans musik, der var sü integreret en del af hans liv og personlighed. Steen Chr. Steensens biografi fokuserer pü den tÌtte forbindelse mellem Carl Nielsens livsforløb og hans musikalske udvikling og tegner süledes et helt sÌrligt billede af den store komponist.

"Styrken i Steensen biografi ligger i dens engagement i en høj grad af individualiseret lÌsning af Carl Nielsens karriere. Som südan er det en fremstilling, som alle seriøse Carl Nielsen-forskere vil sørge for at lÌse"

- Daniel M. Grimley i Danish Yearbook of Musicology, 2000

Steen Chr. Steensen er en dansk forfatter, foredragsholder, kulturformidler og musikskribent. Han har blandt andet vÌret ekstern lektor ved Musikvidenskabeligt Institut ved Aarhus Universitet og Københavns Universitet, musikanmelder for Berlingske og skribent ved magasinet Klassisk. Steen Chr. Steensen har desuden udgivet en rÌkke spÌndende bøger om komponister og musik.