(2)

Mysteriernas gata

E-book


En tankelĂ€sande flicka, en soptippspojke, en kringresande cirkus – med sin nya roman bevisar John Irving pĂ„ nytt varför han Ă€r en av vĂ„r tids mest lĂ€sta författare. Precis som i succĂ©er som Garp och hans vĂ€rld och Hotell New Hampshire Ă€r Mysteriernas gata fylld av den originella blandningen av humor och allvar som gjort Irvings berĂ€ttarkonst kĂ€nd över hela vĂ€rlden.

Juan Diego lever ett stillsamt liv som författare i USA. NĂ€r en gammal skrivarelev övertalar honom att besöka Filippinerna beger han sig ut pĂ„ ett Ă€ventyr som lika mycket kommer att utspelas i hans drömmar. Han slĂ„r följe med tvĂ„ mystiska kvinnor, experimenterar med bĂ„de betablockerare och Viagra och hamnar allt oftare i barndomens magiska Mexiko. DĂ€r Ă„terupplever Juan Diego skeendena som format honom: uppvĂ€xten pĂ„ soptippen tillsammans med lillasystern som kan lĂ€sa andras tankar, vistelsen pĂ„ det katolska barnhemmet, mötet med den amerikanske missionĂ€ren – och de avgörande hĂ€ndelserna pĂ„ cirkusen.

Mysteriernas gata Àr en varm och ödesmÀttad berÀttelse om att leva i bÄde nuet och det förflutna, och om vad som hÀnder nÀr vÀrldarna möts.