(0)

Nimeni on Sarah

audiobook


Riipaisevan koskettava tarina toisen maailmansodan aikaisesta Pariisista

HeinÀkuussa 1942 Ranskan poliisi tekee laajan ratsian ja kokoaa Pariisin juutalaisia pyörÀilystadionille odottamaan siirtoa keskitysleirille. HeidÀn joukossaan on myös perheineen kotoa haettu 10-vuotias Sarah, joka ennen lÀhtöÀ ehti lukita pikkuveljensÀ komeroon piiloon. Kaiken kaaoksen ja hÀdÀn keskellÀ tytön pÀÀssÀ on kuitenkin vain yksi ajatus: palata takaisin kotiin ja pelastaa pikkuveli.

KuusikymmentÀ vuotta myöhemmin Pariisissa asuva amerikkalainen toimittaja Julia Jarmond kirjoittaa artikkelia tuosta mustasta pÀivÀstÀ Ranskan historiassa. Taustatutkimuksia tehdessÀÀn hÀn tulee paljastaneeksi miehensÀ perheen vanhoja salaisuuksia, jotka liittyvÀt Sarahin kohtaloon. Julian on saatava selville mitÀ tytölle tapahtui.

Tatiana de Rosnay asuu Pariisissa aviomiehensÀ ja kahden lapsensa kanssa. HÀn syntyi ranskalais-englantilaiseen perheeseen vuonna 1961. Lapsuutensa hÀn vietti Pariisissa ja Bostonissa. De Rosnay opiskeli englantilaista kirjallisuutta ja luovaa kirjoittamista East Anglian yliopistossa Norwichissa ja on työskennellyt muun muassa lehdistöavustajana ja Vanity Fairin Pariisin-toimittajana. HÀn kirjoittaa edelleen kirjailijantyönsÀ ohessa Elleen ja Journal du Dimancheen.

Nimeni on Sarah (Sarah's Key, 2007) oli ensimmÀinen romaani jonka de Rosnay kirjoitti ÀidinkielellÀÀn, englanniksi. Kirjasta tuli hÀnen ensimmÀinen kansainvÀlinen menestysromaaninsa. Se on julkaistu Suomesssa aikaisemmin nimellÀ Avain. Teoksen kÀÀnnösoikeudet on myyty 35 maahan, ja sitÀ on myyty yhteensÀ yli kuusi miljoonaa kappaletta. Kirjan pohjalta on tehty samanniminen elokuva, jonka pÀÀosaa nÀyttelee Kristin Scott-Thomas. Tatiana de Rosnay on julkaissut yhteensÀ neljÀtoista romaania ja on yksi Euroopan myydyimpiÀ kirjailijoita.