(0)

Onda anslag

E-book


Robert Stark har fÄtt ett svÄrt uppdrag. Han skall tillsammans med Odd Syversen och Mari Rus spionera pÄ en rysk general som vill bryta Finland ur Ryssland och sjÀlv bli finsk hÀrskare. För att fÄ rÄd med sitt krig försöker han komma över guldet frÄn de svenska provbrytningarna i Norrland.

Robert har försökt protestera, för han vet att ett sÄdant uppdrag betyder att han mÄste döda. Det vill han inte, men man ger honom inget val.

Han kommer till en mĂ€rklig by inne bland fjĂ€llen och finner snart att den ryske generalen har mĂ€ktiga vĂ€nner. Med hjĂ€lp av en prostituerad kvinna lyckas han komma en vĂ€ldig konspiration pĂ„ spĂ„ren. Han blir farlig för dem – och mĂ„ste dö.

Än en gĂ„ng finner han ocksĂ„ kĂ€rleken. Men skall den hettan slĂ€ckas i det isiga, stormpiskade landskapet dĂ€r det i övrigt mest bara finns hat och girighet.

Detta Ă€r sista boken i serien om Robert Stark – den unge, vackre pojke som i slutet av 1800-talet blev rallare och en kvinnornas gunstling för att han var sĂ„ olik andra mĂ€n.

Kjell Erling Genberg (1940-) Àr en svensk författare och manusförfattare frÄn norra HÀlsingland. Enberg Àr frÀmst kÀnd för sina deckarromaner, westernromaner och sin otroliga produktivitet som författare.