(0)

Operation Indsamling

E-book


Lars Nord og tre af hans kammerater fra forsvarets efterretningstjeneste er af deres smĂ„skĂžre overordnede blevet sat til at medvirke i en landsindsamling til velgĂžrenhed. Forsvarets image skal forskĂžnnes, og det skal de fire specialuddannede soldater hjĂŠlpe med. Men lige sĂ„ snart pengene er optalt – 140.000 kr. sĂ„dan cirka – stormer to maskerede mĂŠnd ind og krĂŠver ikke bare at fĂ„ pengene, de tager ogsĂ„ den kvindelige soldat kaldet Bamse som gidsel. De tre andre soldater svĂŠrger hĂžjt og helligt, at de vil finde rĂžverne og hĂŠvne sig, hvis de ikke slipper hende fri. RĂžverne har imidlertid kun latter tilovers for soldaternes trusler, men sĂ„ snart de er ude af syne, gĂ„r Lars og hans kammerater i gang med opsporingsarbejdet.

Frits Remar er fÞdt i 1932 i KÞbenhavn. Efter en meget tilfÊldig skolegang begyndte han i 1949 at sÊlge annoncer, indtil han i forÄret 1972 helt helligede sig sine kriminalromaner. Siden debuten i 1967 er der fra hans hÄnd kommet 2 kortromaner, 12 noveller, 50 kriminalgÄder og 36 kriminalromaner.

Lars Nords liv i forsvarets efterretningstjeneste sender ham verden rundt og ud i alle mulige vanvittige situationer, men indimellem bliver det lige spÊndende nok. For eksempel nÄr han er ved at fÄ skÄret halsen over af en sindssyg, amerikansk mangemillionÊr, blive stranguleret i en napolitansk sidegade, forsvinde i et polsk fÊngsel eller fÄ maven fyldt med maskinpistolkugler af en uruguayansk bandit. Men med lidt held og hjÊlp fra sine trofaste soldaterkammerater overlever han den ene fare lige tids nok til at nÄ den nÊste.