(0)

Over sukkenes bro

audiobook & e-book


Den svenske adelskvinde Magdalena Rudenskjöld, ogsÄ kaldet Malin, bliver fÊngslet som straf for at have afvist og forsmÄet Hertug Karl, endnu inden han blev regent. Hendes elsker Gustav Armfelt bliver sendt bort til et fjernt land, og Malin har ingen anden at betro sig til end sin dagbog.

"Over sukkenes bro" er en historisk roman om rokoko-tidens Sverige og de store omvÊltninger, som oplysningen fÞrte med sig. Men det er ogsÄ historien om et mandsdomineret samfund, hvor kvinderne pÄ tvÊrs af klasseskel altid var underkastet mÊndenes magt og luner.

LÊs ogsÄ "Livet det rige" om tiden inden Magdalene Rudenskjölds fÊngsling og den kÊrlighedsaffÊre, der blev sÄ afgÞrende for hendes skÊbne.

Ditte Cederstrand (1915-1984) var dansk forfatter. Hun voksede op i Hellerup, nord for KÞbenhavn og uddannede sig blandt andet til korrespondent ved HandelshÞjskolen. Ditte Cederstrand flyttede til Tyskland i 1938 og oplevede rÊdslerne ved det nazistiske regime og krigen pÄ nÊrmeste hold. I 1944 rejste hun tilbage til Danmark og kort efter begyndte hendes politiske engagement at blomstre. Cederstrands kommunistiske overbevisninger prÊgede i hÞj forfatterskabet, og hun er sÄledes ogsÄ mest kendt for serien om "De uspurgtes historie" - et vÊrk i syv bind, som handler om arbejdernes vilkÄr og historie. Ditte Cederstrand var stÊrkt influeret af forfattere sÄsom Martin Andersen NexÞ, Hans Kirk og Hans Scherfig.

Ditte Cederstrand opnÄede at modtage Statens Kunstfonds livsvarige ydelse i 1979 samt et stort antal priser og Þvrige hÊdersbevisninger for sit forfatterskab.


Narrator: Lone NĂžrmark
Duration: