(199)

Paha paikka

audiobook & e-book


"En ollut herttainen lapsi ja minusta oli kasvanut kaikkea muuta kuin herttainen aikuinen. Jos sielustani piirtÀisi kuvan, se olisi töherrys, jolla on torahampaat."

Kun Libby Day oli seitsemÀn, hÀnen ÀitinsÀ ja kaksi siskoaan surmattiin. Pakoon pÀÀsseen Libbyn todistus oli ratkaiseva kun tÀmÀn isoveli Ben tuomittiin elinkautiseen koko kansakuntaa kuohuttaneista Kansasin Kinnakeen maatilamurhista.

Kuluu 25 vuotta. Itseinhossa rypevÀn, työtÀ vÀlttelevÀn Libbyn nimeÀ kantava hyvÀntekevÀisyysrahasto on viimein ehtynyt. Kun Kill Club -niminen, ratkaisemattomista murhista kiinnostunut salaseura ottaa Libbyyn yhteyttÀ, hÀn vainuaa tilaisuuden tehdÀ rahaa. Palkkiota vastaan Libby tarjoutuu haastattelemaan kohtalokkaaseen murhapÀivÀÀn liittyviÀ ihmisiÀ ja raportoimaan löydöksistÀÀn klubilaisille.

Libbyn etsinnÀt vievÀt hÀnet Missourin nuhjuisilta strippiklubeilta Oklahoman hylÀttyihin turistikaupunkeihin. Ja kun kauhistuttava, uskomaton totuus lopulta valkenee, Libby joutuu jÀlleen pakenemaan henkensÀ edestÀ.

Yhdysvaltalainen Gillian Flynn työskenteli Entertainment Weeklyn tv-kriitikkona ennen ryhtymistÀÀn kokopÀivÀiseksi kirjailijaksi. HÀn on julkaissut kolme kehuttua jÀnnitysromaania: Sharp Objects (2006), eli TerÀviÀ esineitÀ, Dark Places (2009) eli Paha paikka (suom. 2014) ja Gone Girl (2012) eli Kiltti tyttö (suom. 2013