(0)

Päivä jona Nils Vik kuoli

audiobook & e-book


Kaunista ja tarkkanäköistä proosaa höystettynä kuivalla huumorilla ja ripauksella karkeaa merisuolaa.

”Napakka romaani menee suoraan ytimeen: mitä elämä on, miten sitä pitäisi elää, miten meidän pitäisi kuolla? – – Väkevä muotokuva ja hieno lukukokemus Nils Vikin viimeisestä matkasta.”

– Dagbladet

Aamu valkenee tyynenä ja sumuisena. Vene irtoaa laiturista, kapteeni kääntää ruoria ja ottaa kurssin kohti vastarantaa. Hän on Nils Vik, tavallinen mies, jolla on yksinkertainen työ: hän kuljettaa veneellään ihmisiä vuonon yli ja palauttaa heidät turvallisesti kotiin. Mutta nyt hän ajaa reitillä viimeistä kertaa, sillä tänään on hänen pitkän elämänsä viimeinen päivä. Niin hän on päättänyt.

Päivä jona Nils Vik kuoli on ylistyslaulu luonnonkauniille vuonoille, niillä asuville ihmisille ja tavalliselle arjelle. Samalla se on myös kertomus elinikäisestä rakkaudesta.

Frode Grytten (s. 1960) on norjalainen kirjailija ja toimittaja, jonka esikoisrunokokoelma ilmestyi vuonna 1983. Sittemmin Grytten on kirjoittanut useita novellikokoelmia, romaaneja, lastenkirjoja ja esseitä. Päivä jona Nils Vik kuoli on palkitun toimittaja-kirjailijan hartaasti odotettu romaani, jolla hän palaa kirjalliselle kentälle vuosikymmenen julkaisutauon jälkeen.