(86)

Paljain jaloin

audiobook & e-book


"TÀmÀ on elÀmÀni mustin pÀivÀ."

Laura, tuore Àiti ja aviovaimo, saa puhelun lÀÀkÀriltÀ magneettikuvauksensa tuloksista. Diagnoosi on tyly. Polven kierukkavammaepÀily muuttuu osteosarkoomaksi, reisiluuhun pesiytyneeksi luusyövÀksi. Lauralla, nuorella lÀÀketieteen opiskelijalla, on edessÀÀn toisenlaisten opintojen aika. MitÀ seuraavaksi tapahtuu? PitÀÀkö jalka amputoida? Kuinka kÀy Otso-pojan ja Sofia-puolison?

Paljain jaloin on elÀmÀstÀÀn kertaheitolla ulos temmatun ihmisen vimmainen, osittain muistoihin ja pÀivÀkirjamerkintöihin pohjautuva teos, joka kÀÀntyy lohdulliseksi kertomukseksi vaivihkaa ohikiitÀvien pÀivien merkityksestÀ.

Laura Save (1983-2012) oli lÀÀketieteen kandidaatti, yhden pojan Àiti, istumalentopalloilija, palstaviljelijÀ sekÀ vastapaahdettua kahvia, suklaata ja isoja kissoja rakastava kynÀilijÀ. Save ehti työskennellÀ mm. osastonsihteerinÀ, joulukorttien yölajittelijana, kaupan kassaneitinÀ, vaalitoimitsijana, itsepuolustusopettajana, gastroenterologisen kirurgian harjoittelijana sekÀ perinnöllisyyslÀÀketieteen amanuenssina. HÀn menehtyi ennen kuin sai tiedon kirjansa julkaisusta.