(14)

Postkortet

audiobook & e-book


Mellem de sĂŠdvanlige nytĂ„rshilsner dukker der i januar 2003 et mystisk postkort op i postkassen hjemme hos Anne Berests familie. Der er ingen hilsen eller afsender  den, der har sendt kortet, Ăžnsker tydeligvis at vĂŠre anonym. Motivet pĂ„ forsiden er det gamle operahus i Paris, Garnier-operaen, pĂ„ bagsiden stĂ„r der blot fire navne: EphraĂŻm, Emma, NoĂ©mie, Jacques. Det er navnene pĂ„ Annes mormors forĂŠldre og hendes bror og sĂžster. Alle fire dĂžde i Auschwitz i 1942.

Seksten Är senere beslutter Anne sig for at undersÞge, hvem der i sin tid sendte det foruroligende postkort. Det sender hende hundrede Är tilbage i familiehistorien til hendes jÞdiske oldeforÊldre, Ephraïm og Emma, der rejser fra Rusland over PalÊstina og Letland og ender med at slÄ sig ned i Paris, inden krigen kommer og vender deres tilvÊrelse pÄ hovedet.

Med hjĂŠlp fra blandt andet en privatdetektiv og en hĂ„ndskriftsekspert forsĂžger Anne at dykke ned i historien og fĂ„ svar pĂ„ spĂžrgsmĂ„lene: Hvem har sendt postkortet  og ikke mindst, hvorfor har vedkommende sendt det? Og hvordan kan det vĂŠre, at hendes mormor, Myriam, som den eneste i familien overlevede krigen?

Anne Berest (f. 1979) er forfatter til flere anmelderroste romaner og skuespil. Postkortet (La carte postale) er hendes store gennembrud i hjemlandet Frankrig med over 100.000 solgte eksemplarer. Romanen har vÊret shortlistet til adskillige store franske romanpriser i 2021 og har modtoget Prix Renaudot des Lycéens 2021. I 2022 blev Anne Berest den fÞrste modtager af den amerikanske version af Goncourt-prisen.


Narrator: Pernille Lyneborg
Duration: