(18)

Psykologen

audiobook


SpÀnningsroman om ensamhet, saknad och hemligheter.

Mamma försvann. Jag pratade med henne i telefon pÄ kvÀllen, men pÄ morgonen som följde var hon försvunnen. Jag vaknade med magont och hög puls, kanske en ond aning, sÄ jag Ät ingen frukost utan ringde och ringde och ringde istÀllet. Mobil, vanlig telefon, men inget svar.

Henry Àr trettio plus och singel. NÄgra Är tidigare har hans mamma försvunnit och han grubblar mycket över vart hon kan ha tagit vÀgen och varför pappan, i samband med att hon försvann, flyttade utomlands. Det stressar honom att inte veta om modern Àr död eller levande.

Henry sover illa, kÀnner sig ofta fylld av Ängest och fÄr rÄdet av sin lÀkare att uppsöka en terapeut. Han bokar tid hos psykologen Johanna. Efter en trevande inledning börjar de mejla och bestÀmmer sig för att trÀffas privat. De inleder ett sexuellt förhÄllande, mycket styrt av Johannas fantasier och rollspel. SÄ smÄningom börjar Henry forska efter vad som kan ha hÀnt mamman. NÀr han letar igenom en kartong frÄn hennes lÀgenhet hittar han en samling brev. LÄngsamt nystas den hemska sanningen upp ...

'Psykologen' Ă€r en tĂ€t och fĂ€ngslande berĂ€ttelse om en man som söker sanningen kring sin mors försvinnande. Är hon död eller levande?

En berÀttelse om ensamhet, saknad och hemligheter och om ett hysteriskt mörker som stÀndigt lurar under ytan.


Narrator: Magdi Saleh
Duration: