(4)

Putkimies Pietarista

E-book


Riemukas satiiri kansalaistottelemattomuudesta, joka vahingossa nostaa vihreÀn energian arvoon arvaamattomaan.

Rakentaessaan itselleen tuulivesivoimalaa Koistinen haluaa vain halpaa sÀhköÀ. Ei se hÀnen vikansa ole, ettÀ sitÀ saavat lopulta muutkin.

Moskovassa 1955 pÀÀministeri Kekkoselle kerrottiin salassa jotain, mikÀ sai hÀnet suosittelemaan presidentti Paasikivelle YYA-sopimuksen jatkamista 20 vuodella. Salaisuus ei ehkÀ olisi paljastunut koskaan, ellei teollisuusneuvos Koistinen olisi harmistunut kylliksi ja pÀÀttÀnyt ruveta oman elÀmÀnsÀ herraksi.

Tarvittiin myös se, ettÀ venÀlÀinen oligarkki Vasili Vissarov pÀÀtti kunnostaa Terijoella huvilan, sekÀ Työ- ja elinkeinoministeriön yli-insinööri Minna Pyy, joka kertoi mielipiteensÀ hallituksen energiapolitiikasta ja joutui virkavapaalle.

Asianajaja Pekka Kappa on jÀlleen tarpeen kertomaan pÀÀministerille, miten on kÀynyt, ettÀ hallituksen kannattaa alistua tapahtuneeseen ja ettÀ kaikki on jopa laillista.

Kalle Isokallio (s. 1948) on kirjailija, kolumnisti ja harrastajamuusikko Åttopojat-orkesterissa. Lopun joutoajan hĂ€n viettÀÀ tyttĂ€renpoikiensa kanssa puuhastellen tai ajellen moottoripyörĂ€llÀÀn ulkomaita myöten. Isokallio on kirjoittanut mm. surkuhupaisan selityskokoelman Omaan kĂ€yttöön (2016) yhdessĂ€ Mato Valtosen kanssa.