(16)

Rejseholdets historie 2 - Fornemmelse for mord (6:6)

audiobook


Thomas La Cour i DRs dramaserie "Rejseholdet" havde synske evner. Karakteren bygger pÄ oplevelser, som rejseholdsfolkene selv havde pÄ nogle af gerningsstederne. Nogle kaldte det at tage gerningsstedet pÄ sig.

Men er der plads til synske eller clairvoyante, og kan de opklare forbrydelser? Det ser vi pÄ i dette afsnit, der tager afsÊt i én af danmarkshistoriens stÞrste mordgÄder, nemlig dobbeltdrabet pÄ Peter Bangs Vej, der stadig er fuld af mystik.

Serien er produceret af MoxStory og Frederik Strand.

Rejseholdets Historie er en podcast-serie, der fortĂŠller historien om det legendariske Rejsehold, der blev grundlagt i 1927 og nedlagt i 2002.

Afdelingen blev oprindelig grundlagt som en rejsende enhed, der skulle hjÊlpe det lokale politi med at opklare de mange gÄrdbrande, der hÊrgede i provinsen.

Det fÞrste rejsehold, der bestod af en leder og otte mand, nÞjedes dog ikke med at efterforske gÄrdbrande. Hurtigt blev de kendt i offentligheden som et elitekorps, man satte ind, nÄr de lokale politikredse stod over for komplicerede drabssager.

LĂžbende fik afdelingen nye opgaver, efterhĂ„nden som nye kriminalitetsformer kom til. I 1960erne kom der fokus pĂ„ Ăžkonomisk kriminalitet, og da narkoen – og den medfĂžlgende narkokriminalitet – kom til landet i 70erne og 80erne, blev narkoefterforskningen afdelingens mest krĂŠvende og ressourcetunge afdeling.

I podcastserien kan du mĂžde tidligere efterforskere, der fortĂŠller historien om en legendarisk afdeling i dansk politi.

Serien er produceret af MoxStory og Frederik Strand.

StudievĂŠrt: Julie Giese

Reporter: Steffen Walton

Medvirkende: Frederik Strand, Per Kanding, Bent Isager-Nielsen.