(0)

Relationskuren : Treveckorsprogram för parterapi

E-book


Skippa en romantisk weekend en gång om året och satsa istället på att vara vänliga mot varandra en liten stund varje dag – det handlar om att hitta ett sätt att ta hand om relationen i vardagen.

En del menar att det bara krävs 21 dagar för att skapa en ny vana och den här boken ser semestern som ett tillfälle att påbörja (eller utveckla) ett viktigt relationsarbete. Tar ni upp boken och det inte alls är semestertider går det också bra. Tanken är att arbeta fokuserat med er relation en liten stund varje dag under en treveckorsperiod, och det kanske är i regniga november eller blåsiga mars som just ni hittar tiden.

Det kan vara så att ni är nöjda med er relation i stort och ser ett värde i att fortsätta utvecklas tillsammans. Eller att ni inte har haft tid att prioritera varandra och känt att ni börjat glida ifrån varandra. Är ni ett par som har erfarenhet av misslyckade semestrar är denna bok ett försök till att med små förändringar hjälpa er hitta ett sätt som fungerar bättre för er båda.

Relationskuren utgår från parterapimetoden Integrative Behavior Couples Therapy och innehåller övningar som ni kan göra tillsammans för att stärka er relation. Förhoppningen är att ni lyckas skapa en daglig rutin att ta hand om er relation som ni sedan kan behålla så länge ni vill och behöver!

Susanna Tagesdotter Hagstrand är legitimerad psykolog och arbetar med parterapi för par i olika faser av sin relation. Hon har tidigare skrivit böckerna PMS! Få hjälp med KBT (Lind&Co 2018) och Växa Tillsammans, att ta hand om parrelationen under småbarnsåren (N&K 2023).