(0)

Sagen frem for alt

E-book


Under bombardementerne under anden verdenskrig stimler hele byens befolkning sammen i et beskyttelsesrum. I lÞbet af den lange farlige nat fortÊller folk historier, som de nok ville have holdt for sig selv, hvis ikke de vidste, at en bombe nÄr som helst kunne falde ned pÄ beskyttelsesrummet og sprÊnge alle tilhÞrerne til atomer.

I nat fortÊller overborgmester Ernst Schleikahl om en af byens mest fremtrÊdende borgere. Emma Leopold var ikke blot byens fÞrste kvindelige advokat; hun var ogsÄ den dygtigste, og ingen Êgtemand formÄede at vinde en skilsmissesag, hvis Emma havde pÄtaget sig forsvaret for den forurettede hustru. Emma Leopold var heller ikke bleg for at gÄ ind i politik, og det var som socialborgmester, hun kom til at sÊtte sit stÞrste aftryk pÄ byen.

"Sagen frem for alt" er syvende fortĂŠlling i novellesamlingen "Alle skal tjene to herrer", fjerde del af "EuropafortĂŠllinger".

Willy-August Linnemann (1914-1985) var dansk forfatter. Som sydslesviger skrev Willy-August Linnemann, der debuterede i 1939, om det sÞnderjyske grÊnseland som erfaringsrum og som politisk spÞrgsmÄl. I disse spÞrgsmÄl bevÊgede Linnemanns fortÊllinger og romaner sig tematisk i spÊndingsfeltet mellem det lokale og det fÊlleseuropÊiske, som fik en stor plads i hans forfatterskab. I sit senvÊrk kritiserede han velfÊrdssamfundets og industrialiseringens konsekvenser for individet.

Willy-August Linnemann modtog De Gyldne LaurbÊr i 1959 for "DÞden mÄ have en Ärsag".