(21)

SALATTU MAFIA: Sacra Corona Unita

audiobook & e-book


Mafiasarjan viimeinen osa avaa neljÀnnen mafian kiemuroita ensimmÀisenÀ Suomessa!

Salakuljettaminen kuuluu apulialaisuuteen samalla tavalla kuin orecchiette-pasta ja simpukat.

EtelÀ-Italian Apuliassa toimivaa neljÀttÀ mafiaa eli mafioiden uusinta tulokasta kutsutaan Sacra Corona Unitaksi, mutta se tunnetaan myös "meren mafiana". Sacra Corona Unita toimii yhteistyössÀ albanialaisten ja montenegrolaisten rikollisliigojen kanssa salakuljettaen Adrianmeren yli tupakkaa, huumeita, aseita ja ihmiskaupan uhreja. NeljÀs mafia poikkeaa muista Italian mafioista siten, ettÀ se ei ole pyrkinyt vaikuttamaan alueen politiikkaan ja paikallishallintoon, vaan on enemmÀn tahtonut kontrolloida ainoastaan rikollista toimintaa. TÀmÀn vuoksi Italiassa on kÀynnissÀ keskustelu siitÀ voidaanko jÀrjestöÀ mÀÀritellÀ mafiaksi.

Varakkaiden ihmisten sieppaukset ja salakuljetukset toimivat perustana jÀrjestön kasvulle. Kaikkea ruokki myös nopean rikastumisen ideologia, joka köyhÀllÀ seudulla tuntui erityisen vetovoimaiselta. EtelÀn synkÀt tulevaisuudennÀkymÀt synnyttÀvÀt ennÀtysvauhtia köyhyyttÀ ja syrjÀytyneisyyttÀ, mitkÀ taas osaltaan heikentÀvÀt ihmisten halukkuutta noudattaa laillisuuden rajoja ja auttavat mafioita juurtumaan tiukemmin maaperÀÀn.

Suomalais-italialainen tietokirjailija Anton Monti sukeltaa mafiasarjan viimeisessÀ osassa EtelÀn Apulian alueen menneisyyteen ja nykypÀivÀÀn. Kirja kuvaa koukuttavasti niitÀ monimutkaisia, vÀkivaltaisia ja salaperÀisiÀ kytköksiÀ, joita mafia kykenee saamaan aikaiseksi ja joissa vuoron perÀÀn esiintyvÀt mafiosot, tavalliset rikolliset, poliittiset salajuonet ja selittÀmÀttömÀt murhamysteerit.

Italian rikollisuuden kerrostumat paljastuvat Anton Montin neliosaisessa tietokirjasarjassa. Monti kuvaa tarkasti ja yksityiskohtia sÀÀstÀmÀttÀ miten mafian lonkerot tunkeutuvat kaikkialle aina maataloudesta politiikkaan ja huumekauppaan asti.


Narrator: Juhani Rajalin
Duration: