(6)

Silas Marner

E-book


Silas Marner flyr sin strÀngt religiösa omgivning efter att ha anklagats för ett brott han inte begÄtt. Han börjar ett nytt liv, som vÀvare i utkanten av en liten stad. Med tiden tjÀnar han ihop en förmögenhet, men ödet har gjort honom kÀnslokall och bitter. Och Àn en gÄng ska Silas Marner förlora allt han Àger. Det Àr först nÀr han tvingas adoptera en förÀldralös flicka, som han finner anledning att Äter söka sin tro.

George Eliots Silas Marner [1861] Àr bÄde en realistisk roman och en moralisk saga, med den engelska landsbygden som spelplats. En av den engelska litteraturens stora klassiker, hÀr i översÀttning av Ingegerd von Tell. I bokform pÄ svenska för första gÄngen pÄ 38 Är. Med nyskrivet förord av Heidi Hansson.

GEORGE ELIOT, egentligen MARY ANN EVANS [1819-1880], var en engelsk romanförfattare. Flera av hennes verk rÀknas till den brittiska litteraturens viktigaste i en realistisk romantradition. Ofta utspelar de sig pÄ den engelska landsbygden och utmÀrks av en djupt inkÀnnande psykologisk detaljskildring som var lÄngt före sin tid.