(77)

Sissit

audiobook & e-book


Varbinitsan retki ei ole pumpulipoikia varten!

Sissit on tuimailmeinen kuvaus komppania Karppisen rajuista vaiheista jatkosodassa, huimapÀisestÀ tiedusteluretkestÀ SyvÀrin itÀpuolelle kauas vihollisen selustaan.

Miehet hiihtÀvÀt kuin aaveet pimeissÀ kuusikoissa, seuraavassa hetkessÀ he ovat avoimena maalitauluna aavalla suolla, missÀ ilma pöllyÀÀ irtoterÀstÀ. Sissit törmÀÀvÀt venÀlÀiseen korsukylÀÀn, ottavat rajusti yhteen, pakenevat ja iskevÀt jÀlleen.

Sadasta matkaan lÀhteneestÀ miehestÀ vain 36 pÀÀsee takaisin omiensa luo etulinjaan.

Reino LehvÀslaiho tuntee sodan, metsÀn ja sissit. Kolmesta sodasta selvinneen sotakamreerin romaanissa on samaa ehdottomuutta ja miehistÀ perÀÀnantamattomuutta kuin tekijÀssÀ itsessÀÀn.

Romaani ilmestyi alun perin vuonna 1971.

Sotakamreeri, kirjailija Reino LehvĂ€slaihon (1922–2019) mittava kirjailijanura alkoi jo vuonna 1958, jolloin hĂ€nen esikoisteoksensa Panssarisotaa 1941–44 julkaistiin WSOY:n kustantamana.TĂ€mĂ€ toimi lĂ€htölaukauksena seitsemĂ€llĂ€ vuosikymmenellĂ€ jatkuneelle kirjailijanuralle. PÀÀtoimiseksi kirjailijaksi vuonna 1967 ryhtyneen LehvĂ€slaihon tuotanto kĂ€sittÀÀ perĂ€ti 45 teosta. Kirjailijana Reino LehvĂ€slaiho kuvasi elĂ€vĂ€sti ja omiin kokemuksiin pohjaten suomalaisten kĂ€ymiĂ€ taisteluja toisessa maailmansodassa. HĂ€n itse oli kolmen sodan veteraani ja haavoittui rintamalla kolmesti.


Narrator: Jarkko Pajunen
Duration: