(3)

Sneblomst og den hemmelige vifte

audiobook & e-book


I det 19. Ärhundrede i Kina, da koner og dÞtre fik snÞret deres fÞdder ind og levede i nÊsten total isolation, udviklede kvinderne i en fjern Hunan-provins en hemmelig kommunikationskode kaldet nu shu. Unge piger blev tildelt en veninde for livet, en laotong, og blev old sames. De malede ord pÄ vifter, broderede beskeder pÄ lommetÞrklÊder, digtede historier og delte pÄ den mÄde hÄb, drÞmme og oplevelser.

Da Sneblomst sender et digt, skrevet pÄ en silkevifte, til Lily, bliver det Lilys introduktion til nu shu, og deres venskab forsegles. I en alder af kun syv Är er de old sames, og i takt med at Ärene gÄr med sult og oprÞr, reflekterer de over arrangerede Êgteskaber, ensomhed og glÊder og sorger ved at vÊre mor. De finder trÞst hos hinanden, udvikler et sÊrligt bÄnd, som gÞr dem til sjÊlevenner. Men sÄ opstÄr der misforstÄelser, hemmeligheder afslÞres og deres livslange venskab og laotong-forbindelsen trues.

Lisa See er opvokset i Chinatown i Los Angeles sammen med sin store kinesiske indvandrerfamilie, og det kinesiske tema gÄr igen i alle hendes bÞger. PÄ dansk er tidligere udkommet "Sneblomst og den hemmelige vifte" (2006) og "PÊonpavillonen" (2009).


Narrator: Karin Hegelund
Duration: