(1)

Sort, hvid og kaffebrun: rejseskildring fra Brasilien

audiobook & e-book


Karl Eskelund og hans trofaste rejsefÌlle og hustru, Chi-Yun, rejser gennem Brasilien for at opleve landets fantastiske natur, kultur og befolkning. De møder büde topmoderne brasilianere, hvis liv minder meget om det, parret kender fra europÌiske storbyer, men de besøger ogsü brasilianere, der lever nÌsten som man gjorde før europÌisk indflydelse.

Selvom noget af bogens sprogbrug kan virke stødende og racistisk i dag, giver bogen genlyd af en gennemgüende respekt og godmodig interesse for alle de mennesker, parret møder pü deres vej.

Karl Johannes Eskelund (1918-1972) var en dansk forfatter og journalist, der skrev en lang rÌkke reportager og bøger om sine rejser rundt om i verden. Han tilbragte en stor del af sit liv i Kina og giftede sig i 1939 med sin kinesiske kÌreste Chi-Yun Fei. Sammen rejste de verden tynd, og Karl Eskelund reporterede blandt andet om deres oplevelser til New York Times. Hans talrige bøger er udkommet pü büde dansk og engelsk og har vundet stor succes verden over.