(18)

Spel i vitt hus

audiobook & e-book


"Och nu var hon, Maria Wall, hyresgĂ€st i ett hem som hon endast kĂ€nde till genom de förtroenden hon hade fĂ„tt av Helena. Ibland ville hon göra sig fri frĂ„n dessa förtroenden, som var de en börda, nĂ€stan ett ansvar. Helena hade i henne funnit en lugnt lyssnande, klok vĂ€n – en neutral ö i smĂ„stadens pĂ„trĂ€ngande vĂ€nkrets. Maria hade numera en öppen inblick i den del av Helena Barrings liv som för hennes bekanta var en sluten vĂ€rld."

PÄverkad av manipulativa pÄtryckningar flyttar Maria in i familjen Barrings hus. Hennes relation till Helena Barring var aldrig god, trots det anförtror sig Helena Ät Maria. Det ger Maria möjligheten att ta del av familjens liv, pÄ ett sÀtt ingen annan nÄgonsin fÄtt göra.

Maria möts en dag av en synligt skakad Teodor Barring, Helenas man, som viskar de ödesdigra orden till henne. Helena Àr död. Beskedet kom chockartat och frÄgorna blev mÄnga, men Maria veta mer Àn hon borde och har sina aningar om vad som egentligen har hÀnt ...

Gun Årestad, (f. 1930), Ă€r en svensk författarinna och tidigare redaktör för tidningen Femina. Hon var som författarinna verksam mellan Ă„ren 1966–1990 och skrev över 30 skönlitterĂ€ra verk, vilka mĂ„nga översatts till flera sprĂ„k. En betydlig del av hennes verk ingick vid första publicering i B. Wahlströms skriftserie MĂ„nadens roman, en serie som innefattade ett flertal författare med den gemensamma tematiken av kĂ€rlek och nĂ€ra relationer. Årestad behandlar ofta Ă€mnen som kĂ€rlek, relationer och vĂ€nskap iscensatta med allt frĂ„n en igenkĂ€nnande realism till en medryckande dramatik.


Narrator: Amanda KrĂŒger
Duration: